16 Nisan 2017 Pazar

Babaya Mektup, Franz Kafka, Türkiye İş Bankası Yayınları




KİTAP YORUMU

4/5

Kafka'nın bu kitabında, babasına yıllarca söyleyemediği şeyleri altmış sayfaya sığdırdığı bir mektupta görüyoruz. Babasına olan sevgisini, yaşadıklarını, aralarınlarındaki mesafeyi, iletişimsizliği o kadar güzel açığa vurmuş ki cidden sevdim. Babasına "Her şeyi çocukların için yaptın, sana minnettarım" derken bir yandan da istediği kişi olmasına ve istediği kişi ile evlenmesine izin vermediği için sitem dolu sözler söylüyor. Baştan aşağı babasına karşı saygı içinde cümleler kursa da kitap bir itiraf haline dönüşmüş.
Kafka severlere, kafka okuyanlara kitap kesinlikle önerimdir.  Çünkü mektupta babasına sitemlerini dile getirirken, aile yaşantısını, annesini, kardeşlerini, sevdiği kadını her şeyi öğreniyorsunuz. Kısaca bu altmış sayfalık kitap, Kafka'nın kendi ağzından yaşamına ışık tutuyor. Baba-oğul çatışmasını, sitem dolu sözleri o kadar büyük bir saygı içerisinde anlatmış ki kitaba bayılacaksınız. Kesinlikle tavsiye edilir.


ALINTILAR

"Yaşam bir sabır oyunundan fazlasıdır."





1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Kafka’nın, sahibine hiç ulaşmamış bir mektubu olan Babaya Mektup; 20. yüzyıl edebiyat tarihinin en büyük itiraflarından biri sayılıyor.

    Kitapta; Kafka’nın yaşam öyküsünden ipuçları ve yazarın evlilik kararına karşı çıkan babasına olan duygu ve düşünceleri okuyucuya aktarılmaktadır.

    Kitapla ilgili inceleme yazımı bu linkte bulabilirsiniz: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kitap-inceleme-franz-kafka-babaya-mektup/

    Sağlıcakla ve edebiyatla kalın.

    YanıtlaSil